Neopost sponsor van Impossible Robotics tijdens de FIRST Robotic competition

Geplaatst op 9 maart 2017

Neopost is sponsor van het team “Impossible Robotics” tijdens de FIRST robotic competition in Amerika! Het team van Impossible Robotics bestaat uit middelbare scholieren en studenten van de Hanzehogeschool. Naast dit team, doet er ook een Nederlands team uit Eindhoven mee.

De FIRST Robotic Competition is een wedstrijd in Amerika waar teams van over de hele wereld aan mee doen. FIRST is een Amerikaanse organisatie die staat voor: “For Inspiration and Recognition of Science and Technology.” Het doel is kinderen en jongeren enthousiast krijgen voor techniek. Dit is iets waar wij als Neopost natuurlijk volledig achterstaan. Daarnaast wil First ook een leerplatform bieden voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en het hoge onderwijs en een intermediair zijn tussen bedrijven en het onderwijs.
Binnen zes weken moeten de teams een robot  bouwen voor een spel.

In de week van 9 tot en met 11 maart a.s. doet het team van Impossible Robotics mee aan de voorrondes in Orlando waarna ze hopen door te gaan naar het wereldkampioenschap in St. Louis.

Wij zien het sponsoren van Impossible Robotics dan ook als de kans om ons imago te versterken en zo aan jongeren en toekomstig medewerkers te laten zien dat wij initiatieven ondersteunen die jongeren enthousiast maken voor techniek en die meegaan met de nieuwste ontwikkelingen.

Ondertussen heeft het team uit Eindhoven in voorrondes de prijs voor het beste design binnengesleept.

Kijk hier voor meer informatie over de wedstrijd.

Of lees hier het laatste reisverslag.

Daarnaast is het team ook te volgen via facebook en twitter.

« Naar overzicht