Tienermeisjes maken op de Girlsday kennis met techniek

  • LittleBits

Geplaatst op 3 mei 2017

Girlsday is een initiatief van VHTO om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek. Dit landelijke evenement vond dit jaar plaats op donderdag 13 april. Tijdens Girlsday opent een aantal bèta-, technische en ICT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Neopost was dit jaar een van die bedrijven en heeft een workshop verzorgd met LittleBits.

LittleBits is een platform met elektronische blokjes die verbonden worden met kleine magneetjes. Elke module heeft een specifieke functie (licht, geluid, sensoren, knoppen, drempelwaarden, pulsen, motoren, etc). De verschillende blokjes kunnen aan elkaar worden geklikt en op die manier kunnen verschillende opdrachten/puzzels worden opgelost.

Er waren verschillende puzzels klaargelegd voor de meisjes:

- Bellenblazen windenergie opwekken en automatisch bellen blazen
- Inbraakalarm een dievenalarm maken met behulp van infrarood
- Muziek maken verschillende geluiden produceren en mixen
- Sunny Buddy een ventilator aansturen met behulp van zonne-energie

Bij deze workshop stonden creativiteit, samenwerking en plezier voorop en het was goed om te zien hoe vastberaden de meisjes waren om de puzzels op te lossen. De meisjes hebben het ontzettend goed gedaan en het was mooi om te zien hoeveel talent deze jonge meisjes hebben.

Het Neopost-team dat de workshop heeft verzorgd bestond uit Fokke de Boer, Meta Roskam en Anne Koet. Martje Lutske de Meer was ook aanwezig en heeft de meisjes begeleid naar de verschillende workshops. Wij kijken terug op een ontzettend leuke en gezellige dag en hopen dat wij een aantal meiden enthousiast hebben kunnen maken voor techniek!

« Naar overzicht